Skip to content

Hypotheekadvies

Een hypotheek sluit u af voor een langere tijd, daarom is het belangrijk om u goed te laten informeren over de mogelijkheden en risico’s. Denk bijvoorbeeld aan de rentevast periode, looptijd, hypotheekvorm, risico’s rondom overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, relatiebeëindiging en het inzichtelijk maken van uw pensioen.

Veel voorkomende hypotheekvormen;

Annuïteitenhypotheek

Tijdens de looptijd lost u de hele hypotheeklening af. Zolang de hypotheekrente niet wijzigt, betaalt u maandelijks een vast bedrag aan de geldverstrekker, de zogenoemde annuïteit. Dat vaste bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. De verhouding tussen die delen verandert gedurende de looptijd. In het begin lost u weinig af en betaalt u veel rente. Aan het einde van de looptijd lost u veel af en betaalt u minder rente. De hypotheek is gegarandeerd afgelost aan het einde van de looptijd.

Lineaire hypotheek

U betaalt maandelijks een deel aflossing en een deel rente. De aflossing is iedere maand hetzelfde. Is de looptijd van de lening bijvoorbeeld dertig jaar (360 maanden), dan lost u maandelijks 1/360e deel van de hypotheekschuld af. Hierdoor daalt de hypotheekschuld in een rechte lijn (lineair), net als de rentelasten. De hypotheek is gegarandeerd afgelost aan het einde van de looptijd.

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al, op deze hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente. U lost de hypotheek uiteindelijk af door de verkoop van uw woning of betaling vanuit eigen middelen. Eventuele tussentijdse aflossingen zijn in veel gevallen ook mogelijk tot een maximaal percentage van de hoofdsom.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? In een persoonlijk gesprek vertellen wij u dit graag.
Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en nemen wij voor onze rekening.

×